[youtube=RwcaI4hbSn0][pic=76_1283106223.JPG][pic=76_1283106041.JPG][pic=76_1283105513.JPG][pic=76_1283105458.JPG][pic=76_1283105420.JPG][pic=76_1283105394.JPG][pic=76_1283105353.JPG]VC Herentals voetbalde sterk in de eerste helft en kreeg heel wat kansen. Vlotte combinaties en de snelle Nathan Van Brantegem die voor doelgevaar zorgde. Van Brantegem werd alleen al in die eerste helft een drietal keren afgezonderd voor het bezoekende doel maar de bezoekende doelman verkleinde elke keer prima de hoek naar zijn doel. VC Herentals bleef de ruimte zoeken en verhoogde de druk op het bezoekende doel. Jonas Verbert werd prima vrijgespeeld en tegen zijn hard schot had doelman Lauwers geen verhaal.De 1-0 was ook de ruststand. Dezelfde Jonas Verbert maakte er in de tweede helft na een prachtige solo 2-0 van. VC Herentals bleef goed in de duels gaan, voetbalde vinnig en kreeg kansen. Doelman Niel De Booij moest werkloos toekijken.[i]Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput /VC / ThalsFM:[/i]VC Herentals begon met hoge verwachtingen aan het nieuwe voetbalseizoen. Eindronde is de gezonde ambitie van de club en daarom werd er alvast best gewonnen in de eerste thuiswedstrijd tegen St.- Jozef. Tijdens de opwarming moest Van Ende afhaken zodat Vandecraen in de basis verscheen.De thuisploeg toonde meteen zijn bedoelingen, Verbert verlengde tot bij Van Brantegem maar de hoek was te scherp om echt gevaarlijk te zijn. In dezelfde minuut mocht Heylen een hoekschop nemen, waarbij Verwimp in één tijd uithaalde maar doelman Lauwers ging goed plat. De thuisploeg eiste het balbezit op en dicteerde de wet. Van Brantegem punterde de bal naast en even later moest Lauwers alweer zijn kunnen tonen op een poging van Verbert. Het spitsenduo Verbert-Van Brantegem bleef een gesel voor de bezoekende defensie. Zowel Jonas als Nathan bleven doelman Lauwers bestoken maar die gaf, voorlopig, nog geen krimp. Net voor het halfuur klom de thuisploeg dan toch op voorsprong. Een millimeterpass bereikte Verbert die staalhard de bal tegen de netten duwde. St Jozef kon geen vuist maken en kwam nog erg goed weg wanneer Van Brantegem alweer op snelheid de kans op 2-0 liet liggen. De laatste tien minuten van de eerste helft nam de thuisploeg wat gas terug waardoor de kansen enigszins uitbleven maar toch met een oververdiende 1-0 voorsprong de kleedkamer kon intrekken.[b]VC blijft domineren[/b]In de tweede helft kregen de toeschouwers hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. De thuisploeg bleef voor de aanval kiezen en na nog geen minuut spelen moest Lauwers attent reageren bij een inzenden van Hassounfi. Wouters probeerde het nadien vanop afstand maar zijn poging ging een metertje over doel. De bezoekers kreunden onder de druk en werden helemaal de adem afgesneden wanneer Verbert oorlog maakte in de zestienmeter en op kracht en techniek de 2-0 op het bord plaatste. Even leek de wedstrijd nadien dood te bloeden tot Bertels zijn mokerhamer bovenhaalde. Eerst vuurde Jurgen na pass van Benijts een kanonskogel af maar de bezoekende goalie zweefde de bal prima van onder de deklat. Een minuutje later trakteerden de rood-witten de supporters op een staaltje samba voetbal. Verbert bracht de bal in één tijd tot bij Bertels die opnieuw verwoestend uithaalde maar de achterkant van de kruising trof, dit verdiende alvast meer. De laatste tien minuten werden Benijts en Verbert nog vervangen door Luyckx en Pauwels maar aan het scoreverloop veranderde echter niets meer.Herentals won zijn eerste thuiswedstrijd tegen St.-Jozef dus met onderscheiding. De thuisploeg werd op geen enkel moment in problemen gebracht en zelf met een vergrootglas konden we geen enkele kans van de bezoekers bespeuren. Volgende week beginnen ze echter opnieuw van nul en brengt VC Herentals een bezoek aan Berg en Dal voor zijn eerste verplaatsing van het seizoen. Berg en Dal speelt zijn thuiswedstrijden op de velden van het vroegere Meerhout aan de Sportlaan. Supporters op post. VC Herentals begon met: De Booij Niel, Wouters Thomas, Spiessens Bart, Vandecraen Samuel, Verwimp Stef, Bertels Jurgen, Benijts Kristof, Van Brantegem Nathan, Verbert Jonas , Hassounfi Brahim, Heylen Gerd.VC Herentals invallers: 82e Luyckx Lars voor Benijts Kristof, 87e Pauwels Simon voor Verbert JonasKaartenlast: geen.